Over onze mutsjes…

        Over het ontstaan van onze mutsjes…

Sita Doornbos:

Mijn buurvrouw Corine onderging in 2016 een chemobehandeling. Daardoor viel bij haar tijdelijk het haar uit. Ze voelde zich niet prettig met een haarwerk en was op zoek naar een comfortabel en eigentijds alternatief. Ik had een paar mutsjes voor haar gemaakt met daarin een heerlijk zachte voering van tricot die we ook gebruiken voor babyfotografie van onze andere bedrijfstak Keet & Jet. Corine was zo enthousiast over mijn mutsjes dat ze adviseerde ze ook andere mensen in een vergelijkbare situatie aan te bieden. Zo is Komfie ontstaan.

De naam werd bedacht tijdens een brainstormsessie via de app en staat voor comfortabel, gemakkelijk, lekker zittend, prettig en stoer. Tijdens een bakje koffie in de Knutselkeet zochten we geschikte modellen en kleuren uit en zetten we op een rij wat de mutsjes uniek maakt. Met hulp van mijn lieve nicht Jeanette – de andere helft van Keet & Jet – die super handig is met de computer en fototoestel, is stukje bij beetje vorm gegeven aan deze nieuwe lijn. De haak- en breinaalden tikken nu vanaf januari 2017 ook voor Komfie!

Kortom: een Komfie geeft warmte!

Corine Meijer:

‘Ik was zo blij met de mutsjes die Sita voor mij gemaakt had. Ze zaten heerlijk en dekten mijn hoofd mooi af. En zagen er leuk uit! Het fijne is dat ze door het soepele haak- of breiwerk de vorm van je hoofd aannemen; heel comfortabel. Ik droeg ze de hele dag en ging er zelfs een keer mee onder de douche staan, gewoon vergeten dat ik hem op had… Ook kreeg ik complimentjes; dat ze er zo ‘gewoon hip’ uitzagen. En omdat ik zelf de kleuren had uitgezocht, pasten ze ook bij mijn kleding. Ik kon kortom zelf bepalen wat er op mijn hoofd kwam. Het leek mij dat er meer mensen behoefte zouden hebben aan zo’n ‘komfie’ mutsje op maat. Alles wat maakt dat je je comfortabeler voelt tijdens zo’n behandeling, helpt. En deze mutsjes hoorden daar zeker bij.’